tiistai 24. syyskuuta 2013

Suuret luulot ja heikko itsetunto ovat tuhoisa yhdistelmä!



Isä aurinkoinen! (teos: Reima Lihavainen)
Heikolla itsetunnolla varustettu ihminen jolla on suuret luulot itsestään on erittäin vaarallinen yhdistelmä. Olen seurannut kuinka paljon vahinkoa kyseisellä kombinaatiolla varustetut ihmiset aiheuttavat.

Heidän kuvitelmansa itsestä eivät ole realistisia. He huseeraavat ja luulevat olevansa korvaamattomia. Itsetunnon puute tekee heistä arvaamattomia ja epäluotettavia. He sekä himoitsevat että pelkäävät valtaa ja arvostusta. Tämä ristiriita saa heidät tekemään mitä älyttömimpiä asioita, juonittelevat selän takana, kampittavat toisia, etteivät toiset vain saa enemmän kuin hän ja vielä parempi etteivät he saisi mitään.

Heidän toimintansa on täysin epäloogista, epäluotettavaa ja vastenmielistä. He korostavat tekevänsä kaiken eivätkä  muut tee mitään. He roikkuvat kaikessa kynsin hampain. He haluavat kontrolloida toisia. He korostavat omia ja väheksyvät toisten tekemisiä.

Koska he eivät luota itseensä he epäilevät muita. Heidän käyttäytymisensä on epäjohdonmukaista. Heidän kansaan täytyy olla todella tarkkana, muuten he pääsevät niskan päälle jolloin olet liemessä. Vaikka heidän kanssa yrittää olla kuinka taiten, tapahtuu aina jotain yllättävää.

Tällaisista henkilöistä tulee tyrannimaisia esimiehiä ja johtajia. Vaikka heistä ei johtajia tulisikaan ovat he todella ikäviä läheisiä, sukulaisia, ystäviä tai tuttuja. He ovat todella ristiriitaisia persoonia joiden kuvitelmat omasta erinomaisuudesta kohtaavat heikon itsetunnon josta kumpuaa jatkuva itsensä korostaminen.

Tällaiset henkilöt täytyy tiputtaa huojuvien kuvitelmien huipulta realistiselle maanpinnalle. Jos sillä ei ole vaikutusta tai se ei onnistu, mikä on todennäköisempää, ainoa keino on välttää kyseisiä henkilöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti