perjantai 18. syyskuuta 2015

Kysyn vaan!



Syylliset ja syyttömät

Duunareita, niin alemmantason kuin valkokaulus keskiluokkaa, syytetään ahneiksi ja laiskoiksi sekä syypäiksi kaikkeen tähän alamäkeen jossa olemme. Kuitenkin suurin osa on tehnyt mukisematta työnsä palkalla jonka ovat saaneet ja maksaneet veronsa. He ovat tehneet parhaansa jos töitä on ollut. He eivät revi tähtitieteellisiä optioita ja sijoita niitä veroparatiiseihin vaan käyttävät tulonsa elämiseen. Työttöminä he ovat hakeneet olemattomia ja hukattuja työpaikkoja vaikka heitä on syyllistetty saamattomiksi luusereiksi. Omakohtaisella kokemuksella voin sanoa, ettei se työttömänä sekä tarpeettomana oleminen ja minimi toimeentulolla elää kituuttaminen mitään herkkua ole.

Kannattavat kaupat?

Mitä ”viisaat” päättäjät, yritykset sekä niiden johto on tehnyt? Onko oikein lahjoittaa koko Suomi pois? Muka huonosti kannattavia yrityksiä on myyty pilkkahintaan ulkomaalaisiin omistuksiin ja kappas vain, myynnin jälkeen ne ovatkin muuttuneet kultakaivoksiksi. Suomalaista tietotaitoa myydään ALE-hintaan ja seikkaillaan ulkomailla sekä ostetaan kalliilla sutta ja sekundaa. Maaperämme aarteet eivät ole enää meidän hallinnassamme. Onko se päättäjien tyhmyyttä, laiskuutta vai mitä se oikein on? Herää uusia kysymyksiä! Kuka näistä hyötyy? Keiden selkänahasta nämä töppäysten kustannukset lopulta revitään?

Myyntimiehet

Entä myyntimiehet, osaavatko ja tekevätkö he työnsä? Suomalaiset tuotteet, suomalainen työ, suomalaiset innovaatiot, Suomi matkailumaana, ……!

Omistajat

Kuinka hyvien omistajien ja johtajien tulisi toimia? Vanhanajan patruunat pitivät huolen työntekijöistään, järjestivät työolosuhteet kohtuullisiksi sekä koulutusta heidän lapsilleen. Tällä hetkellä tuijotetaan vain omaan napaan, hoetaan kvartaaleista, potkitaan työntekijöitä pihalle ja hilataan omia tuloja taivaisiin ja sieltä piiloon verottajilta. Huudellaan investointeja Suomeen, mutta ei raskita raottaa omia piilossa olevia kukkaroitaan. Työaikoja vaaditaan pidennettäviksi ja palkkoja alas vaikka kilpailijamaissa palkkakustannukset ovat suurempia, työajat lyhyempiä ja lomat pidempiä kuin Suomessa. Jotenkin nurinkurista.

Päättäjät

Päättäjät säestävät tinkimällä kaikesta. Terveydenhoitoa, työntekijöiden oikeuksia, koulutusta ajetaan alas. Kaikki se, millä Suomi on noussut köyhyydestä, ollaan romuttamassa. Ajetaanko työvoiman arvo orjuuden tasolle ja Suomi kehitysmaan arvoiseksi.

Ulkomailla arvostetaan suomalaista koulutusta, ammattitaitoa, luotettavuutta, työnlaatua, päättäväisyyttä, periksiantamattomuutta, yksinkertaisesti Suomalaista sisua.

Hukataanko kaikki mahdollisuudet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti